Bergamo Italia.jpg
World Cheese Awards 2019

Bergamo, Italia, 18. oktober 2019: Valdresmeieriet deltar med oster under World Cheese Awards som for første gang avholdes i Italia. World Cheese Awards arrangeres av The Guild of Fine Food og regnes som en av verdens mest anerkjente ostekonkurranser. Her kåres verdens beste ost blant 3500 oster fra mer enn 30 land. Hele to ganger tidligere har Norge stukket av med tittelen "Verdens beste ost". Kraftkar vant i 2016 og i 2018 vant Fanaosten på hjemmebane i Bergen. 

Konkurransen fungerer slik at tusenvis av oster fra hele verden bedømmes av 250 dommere. Dommerne jobber i 78 tema og rangerer ostene på sitt bord etter et nummersystem. Poengsummen ostene oppnår viser om de når opp til gull, sølv eller bronse. Av de ostene de som oppnår gull velger dommerne ut en Super-gull pr bord. Disse bedømmes på ny av dommerne og 16 av disse går til superfinalen hvor verdens beste ost kåres. Vi krysser fingrene for at Norge igjen kan hevde seg i toppen.

DNM_Finalist2019_Logo_Gull_RGB_ZOOM.jpg
Finalist i Det Norske Måltid 2019

Valdresmeieriet er topp tre i Årets ost med 2 år gammel BUFAR, og dermed videre til finalen i Det Norske Måltid.

Finalen går av stabelen i Stavanger 10. januar 2020.

Ostehjul.jpg
NM i ost 2019

Valdresmeieriet hausta 3 medaljer i NM i ost. Sølv til vellagra Bufar og bronse til lagra Bufar samt salatosten Valdresbeta.

5. september vart NM i ost arrangert på Sentralen i Oslo. Her vart 200 ostar og meieriprodukt frå gards- og stølsysteri, samt meierianlegg vurdert. Vurderinga tek utgangspunkt i utsjånad, lukt, konsistens og smak, og alle ostane får også individuelle tilbakemeldingar, slik at NM bidreg til å auke kvaliteten i Oste-Noreg. 

Norsk Gardsost, som er ein landsdekkande organisasjon for norske handverksysteri og gardsmeieri, var arrangør i samarbeid med Coop og OsteCompaniet Tine som sponsorar.

WCA 18-19 gold.jpg
World Cheese Awards 2018

Valdresmeieriet fekk både gull og to bronse i "World Cheese Awards 2018".

Aldri før har så mange ostar og osteprodusentar vore påmeldt World Cheese Awards! Då det prestisjetunge osteverdsmeisterskapet vart arrangert i Bergen 2. november deltok 3472 ostar frå 41 land. Noreg stilte med 175 ostar frå 58 ysteri og av desse kom 6 av ostane frå Valdresmeieriet. Arrangementet var ope for publikum og det vart ein folkefest i Grieghallen der ein kunne smake på nokre av verdas beste ostar! Laurdag 3. november viste resultatlista at vi hadde fått gull for "Bufar" samt bronse for både Helin og Bukono!

 

Nytt bilde (2).bmp
Årets ost 2015

Juryen uttaler: God aroma, kompleks smak, særegne saltkrystaller og en karamellaktig god ettersmak. Emballasjen er lekker og gir god informasjon om prosessen som ligger bak.

Det Norske Måltid kårer dei beste mat- og drikkeprodukta i Noreg og er landets viktigaste og mest prestisjefylde prisutdeling. Produkta vert vurdert etter smak, konsistens, utsjånad og regional forankring. Finalejuryen besto av professor ved Nofima Einar Risvik, (juryleiar), Wenche Andersen (TV2), Kjartan Skjelde (Tango/TV3), Guro Helgesdotter Rognså (Gastronomisk Institutt) og Lars Erik Vesterdal og Anders Isager.

Årets matspire 2015

Matmerks vandrepris Årets Matspire for 2015 gjekk til Valdresmeieriet. Juryen begrunnar prisen med at Årets Matspire er eit nylig lansert kvalitetsprodukt med stort markedspotensiale; både forbrukarane, matkjedene og kokkane ynskjer fleire gode, norske ostar. Produsenten vert lyfta fram som ein viktig lokal aktør som har bidratt til å utvikle og innovere i Valdres. Ambisjonane til Valdresmeieriet er å auke produksjonen med 30 prosent kvart år og å produsere lokale kvalitetsostar heile året.

I juryen sat innkjøpsdirektørene Tor-Helge Gundersen (COOP), Øyvind Andersen (NorgesGruppen) og Martin Klafstad (REMA1000), samt fagsjef Frode Kristensen i Matmerk.